Typ tofu: Natural

  • Halušky s tofu „brynzou“

    Halušky s tofu „brynzou“

    1. Nejprve si připravíme tofu „brynzu“. Tofu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme rostlinnou alternativu smetany, šťávu z poloviny citronu, sůl a lahůdkové droždí, které nám dodá potřebnou sýrovou chuť. „Brynzu“ můžeme mixovat buď ve stolním mixéru, nebo ponorným mixérem. Rozmixujeme ji dohladka. Podle chuti můžeme přidat ještě sůl nebo citronovou šťávu či lahůdkové droždí.…

  • Skořicové tofu

    Skořicové tofu

    1. Tofu nakrájíme na velmi drobné kostičky, přidáme ostatní suroviny a důkladně zamícháme. 2. Můžeme podávat syrové, případně zapéct v horkovzušné fritéze či troubě do křupava.

  • Jahodové osviežení

    Jahodové osviežení

    1. Do mixéra vložíme tofu se zakysaným nápojem, medem a citrónovou šťávou a mixujeme až na hustý krém. 2. Do sklenic vrstvíme kukuřičné lupínky, krém, jahody. Opakujeme dokud nenaplníme sklenici. Vrch dozdobíme opraženými mandlovými lupínky a lístky máty.

  • Jarní tofu sekaná

    Jarní tofu sekaná

    1. Tofu pomrvíme a přidáme k němu česnek, pepř, sůl a majoránku. 2. Do směsi přidáme předem uvařenou pohanku spolu s droždím a strouhankou. Zalijeme mlékem a dobře zamícháme. 3. Tuhou směs rovnoměrně naneseme na pečící papír. Na ni rozetřeme LUNTER TOFU PRAŽENICU a pomocí papíru vše zatočíme do rolády. 4. Uložíme na plech a pečeme 35 minut při 180 °C. Podáváme s bramborovým pyré a salátem.

  • Jarní špenát s opečeným tofu

    Jarní špenát s opečeným tofu

    1. Tofu rozdělíme na poloviny a ty překrojíme na trojúhelníky. Poklademe je na plech a potřeme sójovou omáčkou. Pečeme 20 minut na 200 °C. 2. Na pánvi mezitím zahřejeme olivový olej, na kterém opečeme česnek. 3. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme a přidáme čerstvý špenát. Smícháme a vaříme dokud omáčka nezhoustne. 4. Omáčku servírujeme s pečeným tofu.

  • Tofu na pomerančích

    Tofu na pomerančích

    1. Rýži připravíme podle návodu na obalu. 2. Tofu nakrájíme na kostičky, osušíme, osolíme a obalíme ve škrobu. Následně opečeme ve wok pánvi na oleji. 3. Na omáčku smícháme v hrnci všechny ingredience kromě vody a škrobu, ty  smícháme odděleně. Omáčku přivedeme k varu a následně k ní přilejeme škrobovou směs. Za stálého míchání počkáme dokud nezhoustne. Potom do ní přidáme opečené tofu a důkladně promícháme.…