Postup prípravy
- Rýži uvařte dle návodu v hrnci nebo v rýžovaru. Nechte asi deset minut odstát.
- Mezi tím si do kastrůlku odměřte ocet, cukr a sůl. Přiveďte k varu a nechte minutku sůl a cukr rozpustit. Rozvar následně zamíchejte do hotové rýže a nechte vychladnout.
- Tofu rozkrojte napůl a následně na tenké plátky. Ty pak orestujte na oleji dozlatova.
- Nechte okapat od oleje na papírové utěrce. Mezi tím si nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
- Na řasu rovnoměrně rozmístěte rýži (nejlépe se vám bude pracovat s navlhčenými prsty). Dále přidejte tofu, zeleninu a opět řasu s rýží..
- Nejprve ohněte rýžový papír na kratších stranách řasy, dále pak na jedné delší straně a pevně zarolujte, jako já ve videu.
- Závitek obalte z obou stran v sezamových semínkách a opečte na troše rozpáleného oleje dozlatova. Obracejte opatrně, aby se vám závitky z boku neroztrhly.
- Podávejte se sójovou omáčkou, případně s nakládaným zázvorem a wasabi pastou, jako klasické sushi.