Sushi závitky se sezamem se SEAFOO tofu podle @terezka_v_kuchyni

Budete potřebovat:
  • Tofu SEAFOO – Pink fillet od Lunter
  • 150 g sushi rýže
  • 5 polévkových lžic rýžového octa
  • 1 polévkovou lžíci cukru
  • ½ polévkové lžíce soli
  • mořské řasy Nori
  • rýžový papír
  • zelenínu podle chuti (avokádo, okurku, mrkev, ředkev…)
  • sezamová semínka
  • olej na smažení
  • sójovou omáčku na namáčení
  • Podle chuti: nakládaný zázvor, wasabi pasta
👉 Tip: Nenechte se odradit, pokud vám příprava závitků ze začátku potrvá déle. Chce to trochu cviku, ale pak už pojdete svižně jeden za druhým.
trojuholnik-white-1

Postup prípravy

  • Rýži uvařte dle návodu v hrnci nebo v rýžovaru. Nechte asi deset minut odstát.
  • Mezi tím si do kastrůlku odměřte ocet, cukr a sůl. Přiveďte k varu a nechte minutku sůl a cukr rozpustit. Rozvar následně zamíchejte do hotové rýže a nechte vychladnout.
  • Tofu rozkrojte napůl a následně na tenké plátky. Ty pak orestujte na oleji dozlatova.
  • Nechte okapat od oleje na papírové utěrce. Mezi tím si nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
  • Na řasu rovnoměrně rozmístěte rýži (nejlépe se vám bude pracovat s navlhčenými prsty). Dále přidejte tofu, zeleninu a opět řasu s rýží..
  • Nejprve ohněte rýžový papír na kratších stranách řasy, dále pak na jedné delší straně a pevně zarolujte, jako já ve videu.
  • Závitek obalte z obou stran v sezamových semínkách a opečte na troše rozpáleného oleje dozlatova. Obracejte opatrně, aby se vám závitky z boku neroztrhly.
  • Podávejte se sójovou omáčkou, případně s nakládaným zázvorem a wasabi pastou, jako klasické sushi.

 

 

NOVINKY

S vegetariánstvím můžete začít i dnes: přinášíme vám pár tipů pro chutné kulinářské „dovádění”

NOVINKY

Tahle rostlinná “pastika” s brusinkama je podle @ bennycristo absolutní úlet!

NOVINKY

4. ČÁST: Tajemství Modrých zón: Díky jakým potravinám budete žít delší a kvalitnější život?

Rozpal se Smoky BBQ svůj gril,
texaský dým mu dává styl