Tofu na pomerančích

Ingredience

  • 2 ks LUNTER TOFU NATURAL
  • jasmínová ryže
  • kukuričný škrob
  • sůl
  • olej
Omáčka:
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 80 ml voda
  • 50 ml sójová omáčka
  • 2 PL ryžový ocet
  • 250 ml pomerančová šťáva
  • 3 PL třtinového cukru nebo agáve
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 1 ČL sušeného česneku
  • edamame
  • jarní cibulka
  • sezam
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Rýži připravíme podle návodu na obalu.
2. Tofu nakrájíme na kostičky, osušíme, osolíme a obalíme ve škrobu. Následně opečeme ve wok pánvi na oleji.
3. Na omáčku smícháme v hrnci všechny ingredience kromě vody a škrobu, ty  smícháme odděleně. Omáčku přivedeme k varu a následně k ní přilejeme škrobovou směs. Za stálého míchání počkáme dokud nezhoustne. Potom do ní přidáme opečené tofu a důkladně promícháme.
4. Edamame v krátkosti povaříme.
5. Na talíř naservírujeme rýži, přidáme naše „nekuře“ na pomerančích, edamame, zasypeme sezamem a jarní cibulkou a můžeme servírovat.

Chuť Thajska přímo z grilu,
Sweet Chilli tofu má vážně sílu