Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Cibuli a mrkev 5 minut restujeme na oleji. Tofu si zatím nadrobíme na menší kusy, které rozmixujeme tyčovým mixérem, aby nám nezůstaly žádné větší kusy. Na konec restování přidáme mletou papriku.
K rozmixovanému tofu přidáme mrkev s cibulí, sójovou omáčku a ovesné vločky. Směs pořádně promícháme rukou a necháme 10 minut odstát.
Ze směsi pak odebíráme přibližně po 35 g kouscích, které stiskneme v pěsti a jemně upravíme do tvaru kuličky. Směs se zdá sypká, ale bude pěkně držet pohromadě díky ovesným vločkám.
Rozehřejeme si silnější vrstvu oleje a kuličky osmahneme ze všech stran dozlatova, nebo osmažíme ve fritéze.
Podáváme s veganskou bramborovou kaší.