TOFU KULIČKY

Ingredience

  • rostlinný olej 7 ml
  • cibule 20 g
  • mrkev 70 g
  • mletá sladká paprika 2 g
  • tofu TERIYAKI 210 g
  • sójová omáčka 10 ml
  • jemné ovesné vločky
 
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme.

Cibuli a mrkev 5 minut restujeme na oleji. Tofu si zatím nadrobíme na menší kusy, které rozmixujeme tyčovým mixérem, aby nám nezůstaly žádné větší kusy. Na konec restování přidáme mletou papriku.

K rozmixovanému tofu přidáme mrkev s cibulí, sójovou omáčku a ovesné vločky. Směs pořádně promícháme rukou a necháme 10 minut odstát.

Ze směsi pak odebíráme přibližně po 35 g kouscích, které stiskneme v pěsti a jemně upravíme do tvaru kuličky. Směs se zdá sypká, ale bude pěkně držet pohromadě díky ovesným vločkám.

Rozehřejeme si silnější vrstvu oleje a kuličky osmahneme ze všech stran dozlatova, nebo osmažíme ve fritéze.

Podáváme s veganskou bramborovou kaší.

 

Chuť Thajska přímo z grilu,
Sweet Chilli tofu má vážně sílu