Pirohy s náplní z uzeného tofu

Ingredience

Cesto:
  • 250 g polohrubé špaldové mouky
  • 120 ml vody
  • 50 ml olivový olej
Plnka:
  • 1 LUNTER TOFU SMOKED
  • 1 LUNTER SOJAKRÉM
  • 1 cibule
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL pepře
  • 1 PL pažitky a tymiánu
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V misce smícháme mouku, olej, vodu a sůl. Vypracované hladké těsto vložíme do chladničky.
2. Tofu rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky. Druhou rozdrobíme a smícháme se sojakrémem. Do směsi přidáme sůl, pepř, pažitku a tymián. Promícháme.
3. Plát posypeme moukou a připravené těsto rozválíme na tloušťku 1,5 – 2 mm. Formou na pirohy vykrajujeme kolečka.
4. Nakrájenou cibulku a zbylé tofu osmahneme na pánvi. Pirohy povaříme ve vroucí vodě 5-7 minut.
5. Servírujeme s opečenou cibulkou, tofu a čerstvými bylinkami.

Chuť Thajska přímo z grilu,
Sweet Chilli tofu má vážně sílu