1. Nejprve si připravíme tofu „brynzu“. Tofu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme rostlinnou alternativu smetany, šťávu z poloviny citronu, sůl a lahůdkové droždí, které nám dodá potřebnou sýrovou chuť. „Brynzu“ můžeme mixovat buď ve stolním mixéru, nebo ponorným mixérem. Rozmixujeme ji dohladka. Podle chuti můžeme přidat ještě sůl nebo citronovou šťávu či lahůdkové droždí.
2. Brambory očistíme a buď nastrouháme najemno, nebo rozmixujeme ve stolním mixéru s trochou vody. Přidáme mouku, sůl a utřeme vláčné těsto. Pokud potřebujeme, přidáme více vody, vždy záleží na tom, kolik vody pustí brambory.
3. Halušky házíme do vody přes sítko. Počkáme, než vyplují na povrch a necháme je povařit ještě cca 30 sekund. Potom je vyjmeme a dáme do mísy, kde je smícháme s naší tofu „brynzou“.
4. Pokud chceme noky ozvláštnit, připravíme si i karamelizovanou cibulku. 2 velké bílé cibule nakrájíme na tenké pásky a opékáme na troše oleje na mírném ohni, dokud přirozeně nezkaramelizuje. Může to trvat i 25 minut, nicméně stojí to za to.
5. Tofu škvarky připravíme velmi jednoduše – Uzené LUNTER Tofu nakrájíme na malé kostičky a buď opékáme na pánvi, nebo polijeme trochou oleje a zapečeme v troubě či horkovzdušné fritéze.
6. Halušky na závěr ještě posypeme pažitkou či jarní cibulkou a ihned servírujeme. Dobrou chuť 😊