GYROS PITA CHLÉB

Ingredience

  • LUNTER Teriyaki tofu
  • pita chléb
  • cuketa
  • lilek
  • paprika
  • petrželka
  • červená cibule
  • grilovací koření
  • olivový olej
  • zeleninový salát
  • cesnakový dresink, případně salsa
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cuketu a lilek si nakrájíme na kolečka. Pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím pepřem, případně bylinkami a ugrilujeme z obou stran.

Tofu ugrilujeme vcelku. Když bude tofu důkladně opečené z každé strany, můžeme ho nastrouhat na hrubém struhadle.

Pita chléb rozevřeme, potřeme ho dresinkem či salsou, klidně i oběma. Recept na salsu naleznete například v TOMTO RECEPTU.

Do pita chleba přidáme nastrouhané tofu a ugrilovanou zeleninu. Abychom doplnili i něco křupavého, na malé kostičky nakrájíme žlutou papriku a posypeme.

Červenou cibuli nakrájíme na tenké pásky, petrželku nasekáme nebo natrháme a naše pita chlebíčky zasypeme i jimi.

Servírujeme s čerstvým zeleninovým salátem.

Chuť Thajska přímo z grilu,
Sweet Chilli tofu má vážně sílu