Šťastné a tofučkové
vánoce

trojuholnik-zeleny.svg
trojuholnik-white-1.svg

Tradiční vánoční zelňačka s LUNTER uzeným tofu

  • 500 g kysané zelí i s nálevem
  • 3 ks bobkový list
  • 200 g rajčatové pyré
  • voda nebo zeleninový vývar
  • 30 g sušené huby
  • 2 ks Lunter tofu údené
  • 6 stroužků česneku
  • 3 L vody
  • 100 g sušené švestky
  • úzená paprika
  • mleté černý pepř
  • sůl
  • můžeme přidat chilli nebo
  • rostlinná alternativa klobásy

KROK Č.1
Houby si namočíme večer předem nebo alespoň hodinu před vařením do teplé vody. Do hrnce s vodou/vývarem si dáme kysané zelí i s nálevem.

KROK Č.2
Přidáme nadrobno nakrájený česnek, bobkový list, pasírovaná rajčata, sušené švestky, houby a sůl. Vaříme cca 20 minut.

KROK Č.3
Následně přidáme uzené tofu nakrájené na kostky a uzenou papriku. Vše povaříme asi 40 minut a případně ještě dosolíme.

KROK Č.4
Pro výraznější uzenou chuť můžeme přidat rostlinou alternativu klobásy a podle chuti i chilli, které zvýrazní všechny chutě.

Tofu, které dokáže vytvořit sváteční náladu

Od polévky přes hlavní chody až po dezerty – ideální kombinace pro milovníky tradičních i moderních vánočních receptů.

Bramborový salát s LUNTER SEAFOO TOFU

  • 500 g brambory
  • 150 g mražený hrášek
  • 150 g kukuřice
  • 120 g nakládané okurky
  • 30 g červená cibule
  • 350 g LUNTER SEAFOO TOFU
  • 80 g rostlinný jogurt
  • 70 g nálev z nakládaných okurek
  • 1 ČL plnotučná hořčice
  • 1,5 ČL sůl
  • 1/2 ČL mletý černý pepř
  • 2 ks LUNTER uzeného tofu
  • hladká mouka
  • sójové mléko
  • sušený česnek
  • sůl
  • uzená paprika
  • cornflakes
  • 1/2 plátku nori řasy (na to-fish)

KROK Č.1
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Následně je oloupeme a protlačíme před mřížku.

KROK Č.2
Mražený hrášek a kukuřici si krátce povaříme a přidáme k bramborám. Následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurky i s nálevem. Osolíme, opepříme a promícháme.

KROK Č.3
Přidáme Soja Mayo, jogurt, hořčici a opět důkladně promícháme, aby se chutě spojili. Salát je nejlepší, když se nechá pár hodin odležet na chladném místě.

KROK Č.4
Z mouky, sójového mléka, soli, česneku a uzené papriky připravíme hladké těstíčko ve kterém budeme obalovat tofu. Mělo by být středně husté.

KROK Č.5
Cornflakes si v sáčku podrtíme a vysypeme do misky.

KROK Č.6
Tofu si podélně rozřízneme na polovinu a pokud chceme „klasický řízek“ můžeme začít obalovat v těstíčku a následně v cornflakes.

KROK Č.7
Pokud, bychom rádi dosáhli „rybí chuti“, do těstíčka přidáme ještě polovinu nastříhané nori řasy.

KROK Č.8
Tofu si dokonce můžeme vykrojit do tvaru rybí podkovičky a zbytek můžeme zužitkovat, jako rybí prsty.

KROK Č.9
Obalené tofu můžeme osmažit s trochou oleje na pánvi, v troubě anebo v horkovzdušné fritéze.

Chuť, která spojuje i na Vánoce
Když daruješ chuť, daruješ zážitek. Protože Vánoce jsou o lahodných zážitcích

Skořicové donuty z LUNTER Tofu

  • 1 bal. LUNTER Tofu natural
  • 1 PL med
  • 1 ČL olej
  • 1 ČL cukr
  • 90 g mouka
  • 1/2 bal. prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice mletá
  • extrakt vanilkový
  • špetka soli
  • 200 ml mléko
  • čokoláda
  • ořechy

KROK Č.1
LUNTER Tofu natural, med, olej, mléko a vanilkový extrakt společně rozmixujeme najemno.

KROK Č.2
Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a poté přidáme k rozmixovanému Tofu.

KROK Č.3
Promícháme, aby vzniklo jednolité těsto.

KROK Č.4
Vymaštěné formičky na donuty naplníme těstem do 3/4 objemu. Pečeme 15-20 minut při 180 ºC.

KROK Č.5
Rozpustíme čokoládu, ponoříme do ní donuty do poloviny a posypeme nasekanými ořechy.

Radostí namazané Vánoce
Každý kousek pečiva se stane svátečním, když přidáš pomazánku plnou lásky. Pro společné chvíle, které chutnají jako domov.