Bramborové waffle s uzeným tofu @terezka_v_kuchyni

Výrobce skvělých rostlinných produktů @lunter.cz má ve svém repertoáru všechno možné od různě marinovaného tofu, přes pomazánky, párky až po boloňskou omáčku, nebo tofíčka. Jestli je ale něco, co téměř vždy najdete v mé lednici, tak je to uzené tofu. Je to zkrátka taková moje jistota, která dodá každému jídlu skvělou kouřovou chuť a samozřejmě i potřebné bílkoviny. 💪🏼 🌱 Dneska pro vás mám velkou hitparádu – bramboráky s uzeným tofu ve formě vaflí. Není potřeba moc oleje, jsou skvěle křupavé a ideální třeba i jako vydatná svačina do práce, či na výlet. Bramborové waffle s uzeným tofu
  • Na cca 12ks je potřeba:
  • 1 kg brambor (typ B nebo C)
  • 2 balení uzeného tofu Lunter
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 lžíce kukuřičného škrobu (nebo tapiokového)
  • 2-4 lžíce rostlinného mléka
  • olej na potření vaflovače
trojuholnik-white-1

👉🏼 Postup:
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Následně je oloupejte.
Oloupané brambory rozšťouchejte a přimíchejte nastrouhané uzené tofu. Přidejte i sůl, majoránku, česnek a promíchejte. Dále přidejte i škrob a mléko. Pořádně vše promíchejte (ideálně rukou).
Vaflovač předehřejte a potřete olejem, případně použijte olej ve spreji. Pomocí naběračky přendejte těsto do formiček a pečte cca 10-12 minut (doba se může lišit podle vašeho vaflovače)
Podávejte s fresh zeleninovým salátem, s dušeným kyselím zelím, nebo třeba přikusujte ke krémovým polévkám.

NOVINKY

Veganem na den? Pomůžeš sobě i planetě, nemusíš ani měnit zvyky

NOVINKY

S vegetariánstvím můžete začít i dnes: přinášíme vám pár tipů pro chutné kulinářské „dovádění”

NOVINKY

Tahle rostlinná “pastika” s brusinkama je podle @ bennycristo absolutní úlet!

Rozpal se Smoky BBQ svůj gril,
texaský dým mu dává styl